Despre zapada…

Atunci cand vine zapada te imbraci gros...

Zapada este acel lucru frumos moale si alb care nu este insa de mancare. Il gasim de cele mai multe ori pe strada incercand sa acopere gropile lasate de Primarie in asfalt. Am avea nevoie de zapada si pe buget ca sa ascunda tunurile date de parlamentari si ministri, dar nici Doamne Doamne nu poate fabrica atata zapada. S-a vazut la stiri…As Seen On TV.

Zapada vine din englezescul Pada articulat hotarat si transpus din daca vulgara in limba romana. In mod normal s-ar scrie The Pada, dar in limba romana a intrat de peste doua mii de ani in felul acesta.

Zapada o gasim de multe ori pe strada, dar ea se regaseste si pe acoperisuri, in pomi, pe camp si in cantece. Zapada din cantece este doar o metoda de a vedea cu ochii mintii locuri unde ai vrea sa te duci, dar nu poti. Din lipsa de cauciucuri, lanturi sau bani. Uneori si din lipsa de chef.

Ham-Ham-ul familiei: Tina!

Zapada este foarte moale si pufoasa pentru ca noi sa uitam ca ne este frig si sa ne jucam frumos cu ea. Daca ar fi tare ne-am sparge capetele si s-ar chema polei. De aceea fiecare lucru are numele lui pentru a nu il incurca cu altu. Zapada mai este moale si pentru faptul ca poti sa arunci cu zapada in altu pe care vrei tu sa il lovesti, dar pe el nu il doare si doar crede ca ai glumit cu el. De exemplu eu dau cu zapada in Tina, ham-ham-ul de la bunici… Ham! Ham!

casa facuta de unchiul Mihai... In alt post am scris si de ce este rezistenta si de ce nu

Din zapada se pot face multe lucruri: bulgari mici, bulgari mari, oameni de zapada, casute, casute de eschimosi (numite porin unele parti ale lumii si iglu-uri, dar doar unde traiesc eschimosi…ca lor le este greu sa spuna casa de eschimos, au zis mai simplu: iglu). De asemenea se mai fac partii de schi, troiene de blocat autostrazile si mocirla. Pentru mocirla insa trebuie sa fii doar intr-un oras din Romania si sa astepti sa se dezghete zapada fara sa o fi curatat inainte. Daca cureti zapada si o duci de pe strada inainte sa se topeasca pierzi ocazia sa vezi mocirla si nici nu mai poti spune nimic nici de primar, nici de mamica lui…

Unii mai fac si hoteluri si statui, dar aia sunt artisti. Si cu artistii nu te pui ca beau mult.

Zapada este un cuvant englezesc...

Zapada vine din cer atunci cand de fapt ar trebui sa ploua dar vine Craciunul si atunci se face frig tare si ploaia se face zapada pentru ca Nenea Mos Craciun sa nu mearga cu sania prin gropi, ci sa vina lin si frumos fara sa il auda copiii. De asemenea cand vezi zapada te imbraci mai gros pentru ca afara este frig si tu oricum te vei uita cand te joci cu zapada.

Zapada se pune cu precadere pe strazi...


One response to “Despre zapada…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: