Walkie talkies pentru bebe… fara acte legale in CORA

13032009005Tati si mami au fost in Cora si uite ce au gasit: un echipament menit sa monitorizeze bebeii ca mine si care NU are toate actele legale. In atentia ANPC si ANC-OM!

Orice produs care emite in spectru radio trebuie sa spuna banda de frecventa (a spune banda FM este aiurea… chiar daca am considera 87.5-108.00 MHz tot este bullshit… banda este licentiata, si trebuie sa ai sun 100mW ca sa poti emite liber. Dar nicaieri nu spune puterea). Mai mult decat atat NU exista Declaratie de Comformitate conform Directivelor Europene in domeniu, iar vanzatorul mi-a spus ca nu are nevoie ca este…PENTRU COPII!!! Desi in limba bulgara exista un asemenea document… dar cine stie acele semne?

Mai jos prezint produsul…

Anunțuri

5 responses to “Walkie talkies pentru bebe… fara acte legale in CORA

 • nedeia

  eu zic ia-l si joaca-te cu mami si tati cu el :). esti prea mic sa te preocupi de probleme ca astea, lasa-l pe tata sa cerceteze el ce si cum cu frecventele…

 • Matei

  Io zic ca e periculos… si d-aia chiar nu ma joc cu asa ceva… Si tatai spune ca o sa cheme OPC…

 • nedeia

  pai poti sa il pui pe tati sa explice de ce e periculos, sau la ce anume sa ne uitam daca e sa cumparam vreodata jucarii asemanatoare?

 • nedeia

  * adica in afara de ce ai spus prima oara, mai trebuie sa cautam si altceva pe prospect? si se aplica la orice face ce face un radio?

 • Bogdan Radu

  Pai uite ce spune tata:
  Orice echipament care EMITE unde radio trebuie sa fie corespunzator cu niste norme. Aceste norme ce le gasim atat in legislatia europeana cat si romaneasca prevad ca trebuie, pe langa marcajul CE insoti de un numar sa cuprinda si o declaratie de conformitate care sa spuna ce standarde s-au avut in vedere la comercializarea prosusului. Mai mult decat atat trebuie sa iti spuna exact ce frecvente folosite, evental si puterea lor (acest lucru il poti regasi in standarde – ma refer la putere).

  A spune ca emite FM este ca si cum ai spune ca un automobil are 4 roti… este mult prea generic si irelevant.

  Pentru echipamentele de copii sau care lucreaza cu unde radio (prin emisie) in apropierea echipelor va sugerez sa nu folsiti frecventa 2,4 Ghz, adica cam tot ce inseamna WiFi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: